Tuesday, December 1, 2009

Girls day Out



Dah lama tak jumpa this girlfriends... especially Yan. Lepas study dia terus sambung Master... jauh giller kt Sarawak nuh... dah la x slalu contact, maunya 3 thn baru sms me...

Yan : ana ada kt mana?

... sah2 la aku dah tau mak cik nie ada kt Kedah... hua hua hua ...

After raya plan nk outing... then x jadi... then plan lagi n x jadi again... and mostly becoz of ME!! don't get mad aaarrrr...

Yan, nama penuh Izyan Khalid, belum kawin lagi, tinggi dowh minah nie tapi lemah lembut gak la.. memasak?? aku x pasti coz usually i'm bad at cooking and most of my friends pun hancus kalau pasai masak memasak nie... but what the heck, ask my husband now how's my cooking??? ( dah tinggal 1 pair jer seluar dia yg muat sekarang, waiting for SALE nk beli new ones)... this means, cooking part u can learn after that with the guts u have la, kalau malas x dapet den nk nolong... heheha... para promotion nih...

Ella, another gurlfriend of mind tho. She knows me better... coz she's with me since 2000 till now. Without fail, mesti contact... x kira la kerap ke tak ke but we both on track till now. Nama penuh Shuhaila Hamzah, panggil Ella Enchanted...hahaha... single, tinggi sket jer dari aku... nampak jer garang tapi x garang langsung... muka slalu mcm inspektor polis (tp Ron yg jd Polis), tapi lebih kurang Yan jugak... aku rasa lemah lembut pada aku...masak-memasak, as mention before but she's getting better. Kuih raya pun dah buat sendiri.


hahaha... as for me, x yah cita, I'm married ok!!! lol

back to the stories... then comes one weekend i'm all the way from Perlis. Getting my hair cut at Star Parade and rushing back to my sista house not to miss Nur Kasih... then my car can't start due to battery failure. Dammmm.... and it was already 8pm. Called my bro in laws x dapat... line kt rumah depa nie mmg hancus gedegang... then nobody around can help me, they just gave me advise. Then Ella's dad became the rescuer that night... unluckily my car nie mengada-ngada tull... x nak hidup, nak mati jugak... so matilah dia that night at Star Parade.

Then the next morning, Ella's dad rescue me again, end up i sedekah RM100++ to workshop. Everything smooth again... thanks Pak Cik Hamzah.

Off we went to fetch Izyan... and the main story begins.


before entering the hall..

At first, i taught i wanna watch Pisau Cukur... but when we were at the cinema ( Alor Star mall), the three of us agreed to watch Phobia 2. Mengada2 kan... both me n Ella mmg penakut nak mampus. The sound effect was the main reasons we scream like hell... and i terkejut smpi terpelanting my box of pop corns... all the while our hijab covers the face smpi terkemot-kemot tudung kitaorg... hua hua hua... berbaloilah bayar tiket wayang tue!!! Yan looks cool at first, tp lepas tue HA HA HA... mati2 aku ingat dia x takut... rupanya mmg sama mcm aku n Ella jugak... kuang kuang kuang...



Lupa pulak nak cerita... coincidently Ella n Izyan nie knows each other coz they both at the same matriculations (Kuala Pilah)  and i knew Izyan coz we're i the same high school (St Nicholas Convent)... then i met Ella at UPM... we're roomate for years before they separate us to different room coz Ella is our wakil lantai (Floor Representative)... see...we're connected.


budak nie memang x suka diambil gambar
since secondry school

Then, walaupun aku rasa macam nak tgk wayang seterusnya tp x jadi coz x da budget. So g makan n chit chatting, lama sih x jumpa... late evening we went back home.




mine as usual snack plate



Ella... twister



Someday kita keluaq lagi k!!!




siap tutup muka...


tapi... i kan photographer...
paparazi gitu...dapat jugak akhirnya...



this one... kalau x ambik gambar depa... nahas dikerjakan..
hua hua hua






 Miss u gurls 


xoxo




No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *