Thursday, January 21, 2010

Herbalife Skincare





I used produk Herbalife nie dah nak masuk 1 tahun. Sebelum nie x da aku kisah pasal product pencuci muka nie. i can't remember pun jenama apa yg aku pakai... dari semahal-mahal jenama sampai yg semurah jenama yang ada di pasaran. Kalau duit lebih... mahal la produk kecantikan i guna, tapi kalu duit ciput, RM 4.90 nye produk la jawabnya.


Since i'm married, i'm more organized with my kewangan. I'm more structured. Yer la... married life need to spends more in term of everything, so i've to be more organized. Dalam kewangan contohnya, i kena beli produk kecantikan tu stock for 3 month at least... so advance 3 month, tapi pandai guna so that stock tue can last a year. I kena buat plan cenggitu coz every 6 month i gotta  beli contact lenses plak. Kalu silap plan, sebulan aku kena spend untuk contact lenses and beauty product... mau sengkek kehidupan di kotaraya nie. Kalu cerita make up tue... lagi la kena budget degan baik sekali... tp x pa, i guna meke up time tertentu ajer. Nnt citer kt entry lain.


So, back to my Herbalife skincare... i used all the basic needs jer... i personally think out of all, yang kita perlukan hanyalah:


  • Cleanser
  • Toner (penting)
  • Day cream
  • Night Cream ( i tak pakai...malas)
  • Mask

Cleanser...

I used this cleanser sbb dia skali dengan scrub. Plus with vit C (bagus untuk kulit). I used this dan x perlu beli scrub asing. Bau pun sedap and lepas cuci kulit jadi halus.



normal to dry skin

Nie for complete package. Untuk cleanser tue.. boleh jer campur-campur pakai dengan Vit C cleanser with scrub tue. Kalau ada budget lebih, ambik ler moisturizer... mmg bagus untuk kelembapan kulit. Toner tue mmg i pakai... plus easier to carry here and there. Toner is a must expecially to working people.



normal to oily skin

this is the set for normal to oily skin



face mask

Ini pun wajib. Untuk menjaga kulit, paling cikai pun once a week mesti pakai mask. Tapi tak salah pun pakai every night... kalau ada org cakap pakai mask nie every night boleh keringkan kulit... NO to this product... u'll feel better dear.


TIPS FOR BASIC SKIN CARE


1. Cleanse ur skin twice a day


2. Morning... cleanser + toner + day cream


3. Night... cleanser + night cream (kalau boleh) + mask (b 4 sleep)
++ kalau nak bersama suami pakai la awai sket sambil tgk TV tue...then waktu bersama kan wangi... suami pun suka...kalau dah pakai time tido, cam mana nk kissing... tak lalu si dia... (extra tips nie)


4. Itu jer basic... nie kira utk org mcm i yg pemalas nie... kalau rajin ada lagi, utk mata and etc.






Anybody interested can contact me personally through email at:

seul.elle@gmail.com

especially kalau tak pasti pasai skin type.

Nak order products pun can do it with me... sekitar KL boleh meet up and yang di luar KL i can deliver it to your door using POSLAJU.


More details please email me. I'm a Herbalife Distributor.










2 comments:

  1. yup...after almost a year guna, baru berani reveal & share with all.. i loike!!!

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *