Sunday, July 18, 2010

Pos Besar Malaysia


Ari tue masa konvo kt IPG Perlis... en suami udah memesan gambaq konvo kt Official Photoq for that day. Coz we're far away from Perlis, maka tambah lah lagi Rm 10 untuk dihantar ke KL. Beralamatkan tempat kerja En Suami tetapi under my name... maka berlakulah sedikit kekeliruan di tempat kerja tue... agaknya bebudak kerja tu x tau parcel utk Pn Farhana itu adalah isteri En Hanif maka telah di declarekan bahawa 'telah berpindah'.

Maka En bahagian pengesan telah menalipon supaya tetuan Farhana pergi ambil parcel tue... "baik... nanti saya ambik"... tapi tangguh punya tangguh maka terlupa lah pulak nak p ambik.  Ha ha ha... sungguh x bertanggungjawab... so En bahagian pengesan pun tepon lah lagi sekali after almost 2 weeks x g collect...

En Pengesan : " Pn Farhana... bila nk datang ambik barang nie? Tak mau ka?"
Me : " Hehehe... maaf Encik... saya x sempat... lagipun saya x da kenderaan sendiri nk p ambik..."
En Pengesan : " Pengangkutan awam kan ramai... naik jer yg mana satu..."
Me: " Ramai... ohh ok... Sabtu bukak x?"
En Pengesan : " Awat x buka aihh... pukui 4pm kami tutup..."
Me: " Haa... klu mcm tue boleh la saya p hari sabtu... jgn lupus lagi tau gambaq saya tue..."

Maka En Suami pun bawak la saya g tempat tersebut di Pejabat Pos Besar KL . Ikut alamat kena naik 4th floor. Bahagian Kesan/Lupus. Jumpa En Remy. 

Punyalah jakun sekejap kami berdua... dah la masuk ikut pintu belakang (tersilap jalan)... punya lah besaq tempat dia... ikut loading bay... punyalah baanyaaaaaaaaaaaaak surat (nama pun pos office )... meriah plak tue... Nasib baik En remy nie famous so x da la masalah kami mencari bahagian Kesan/Lupus... this time kitaorg mcm tour to post office la... so dah tgk tempat utk P.O Box... and etc...

Bila sampai... rupanya satu department dah menunggu... aiiyyyyaaaa... femes maaak... semua nk tgk tuan punya barang yg lambat giller g ambik... nasib x kena lupus...

Thank U En Postmen... Jasamu di kenang.... they all are sooooo kind... bak kata En Suami, org dah lama kerja...


loading bay


my parcel




main entrance


sebelah kiri exit ke LRT Dayabumi


Till then...

xoxo



No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *