Sunday, October 17, 2010

KD ... bye bye


This is a special entry for my beloved cousin Shu  n  Lan. Especially Shu who couldn't make it on the day moving to Seremban. Now, they already live happily in their new house in Seremban.

Actually En Suami n i was a bit late that morning.. so on the way there we kept saying: 

" alamak... nnt kita pegi lori dah bergerak la... now already 9a.m..."
" nk call Lan x kt kita lambat?"
" x yah lah... depa tgk sibuk...kita tlg mana yg sempat..."

When we arrived KD... 

"OMG...lori semua dah x da...!! "
"tak per lah...kita tolong apa yg patut..."

Upon entering the house, rupanya banyak lagi kena pack... poor cousin as been told Aqeel was admitted that night... byk tul dugaan yg diberikan olehNya untuk hamba yg dikasihi... so En Suami n i pun help apa yg patut.

As for me, i couldn't help much, just numbering the boxes (which at the end i rasa dah jumble out...hahaha), and eating food from Ipoh. Wlpn dah breakfast tp x tahan godaan udang besar mak Lan masak + nasi lemak & sambal... hehehe... and i did finish buah2 apple yg ayah Lan potong... thanks aunty n uncle... hehehe..

Nak dijadikan cerita, on that same date jugaklah berlakunya tragedi jiran next door depa nie menerima manusia jatuh dari tingkat atas... ish ish ish...dah la time tu Lan nk g settlekan lory kena tahan kt guard, and at that same time jugak ada org tingkat 3 (if not mistaken) jatuh atas bumbung rumah jiran sebelah... mau kecoh pagi tue... sementara nk tunggu ambulans... maka Dr Azlan Helmy kenalah menjalankan On Call nyer sekejup... kalaulah boleh dibahagi dua... memang separuh badannya jadi doktor, separuh lagi jadi Papa... luckily, we can help him with the house, nk tolong pesakit tu...haishhh, kena belajar 6 thn la, itupun blm tentu lepas...

Neway, at 3 ish we gotta move first coz En Suami dah janji dgn kawan dia that evening. Lagipun, barang2 tinggal nak masukkan ke dalam lori and pekerja2 tue yg buatkan. So, we salam2 and bye bye everyone.

Here's some photos yg i manage to snap...hehe... last memory kept...

sblm balut membalut

packing-packing...

some yg dah numbering...

tekun ... usaha...

nie para pekerja buat..

till then...
xoxo

3 comments:

  1. huhuhuhuhu..
    kak intan paling tak suka packing barang nak pindah..

    serik banget!
    cukup la sekali..tak mau pindah lagi la..letih nya sebulan mau ilang

    ReplyDelete
  2. sempat plak hang amik gambaq..xperasan pong..anyway thanx a lot for helping..mmg sgt2 dihargailah..kehdiran hangpa...maila nogoghi umah baru kami:)

    ReplyDelete
  3. k.Intan ~ mmg la... tlg tengok pun lotih den
    Lan ~ sempat ajer mak buyung tue....nnt Insyaallah smpi la nogoghi tu... hehehe..

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *