Sunday, November 14, 2010

Nasi Arab Damsyik @ Senawang


pintu masuk...


Last week... we went visiting our cousin's @ Senawang. Wanda asked if En Suami n saya mau makan nasi arab... at that time we're so full already, but i asked En Suami i wanna give a try coz x tau bila pulak nk g sana. Lagipun nk buat review on which nasi arab i prefer : either Al Rawsha or Damsyik

En Suami ambik order yg dah siap...


That evening b 4 going back to Kl... we tapau jer Nasi Arab tue... ramai gak la yg berkunjung kt situ. Yg best u can choose nak makan bersila pun boleh, nak makan atas meja pun boleh. (Al Rawsha ada private/family room)

Persekitaran pun ada dah ala2 middle east sket2... and the best part yg differ sket dgn Al Rawsha dia ada info corner bout juices yg dia guna, yugurt, some ingredients... etc. Quite an information... jadi at the same time we learn something... That's great, extra points for that.

sudut ilmu


Price dia not bad... standard but for drinks a bit cheaper than Al Rawsha. 

Menu just nice. Tak sebanyak Al Rawsha ttp cukup utk tidak memeningkan kepala memilih.

menu ~ simple n i loike...


Food review:
(gambar lupa snap... dah masuk dlm perut baru teringat...so, picture from google.com)

set ayam + kambing

we ordered thalasa set 
(for 3 ttp yg makan 6 org, ayam separuh + daging kambing 
but nasi just nice utk 4 kot or mayb sbb i pregnant so rasa mcm nasi tu sikit)


Nasi ~ i prefer Al-Rawsha sbb nasi kt cni a bit oily... 
(x tau kot nasib time dpt yg bawah berminyak / minyak from the chicken... review nie lebih tepat klu sya makan kt c tue )

Sos ~ kt cni dia dah ubahsuai sket ikut citarasa tempatan...(sos merah ada ras pedas sikiiit ajer, yg sos putih mcm yougurt tue (x tau nama apa, kira sos la) ada sikit masam2 manis n cair sket)

Ayam n Kambing ~ yes... both restaurant okie dokie

Air ~ x cuba pong sbb i bought air kelapa pandan dari kedai mak cik sebelah tue... ;)

Kesimpulannya kt Al Rawsha mmg lebih citarasa asal berbanding Damsyik. Sesapa nk original Nasi Arab g Al Rawsha... nk sedikit citarasa tempatan g Nasi Arab Damsyik. 



Ada masa variasikan makanan anda dgn cita rasa middle east pulak...


till then
xoxo




No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *