Thursday, May 20, 2021

#07 || Tukar Banner YouTube Channel menggunakan Canva

 Canva

Aplikasi mudah online untuk edit macam-macam benda, lembaran kerja, resume, banner, poster dan the list goes on.

Jadi, sebab online class dah Bermuda lagi, emu pulak tengok banner dekat YouTube channel tu. Untuk para guru KPM, gunakan akses ni melalui platform DELIMa ...banyak manfaat. 

  • Log in menggunakan email moe dan klik aplikasi Canva. 
  • Gunakan carian "Youtube Banner" - Lanscape
  • Pilih template yang disediakan atau create baru
  • jom....
Design ikut kita punya preferences dan...download....

Pilih design mana berkenan

Boleh buat banner GC juga...

Ni final design Channel YT Anaferana

Dah siap... korang cuba plak... Bye





No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *